Slika_HUK
Hrvatska udruga kristalografa i Hrvatska kristalografska zajednica u suradnji s PLIVOM organiziraju 1. natjecanje u kristalnom rastu za učenike osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, pod imenom ‘Ljepota kristalnih ploha’. Natjecanje će se održati u razdoblju od 26. rujna do 23. prosinca 2014.
Poticanjem učenika na samostalan rad i aktivnosti koje nadopunjuju nastavni program, te razvojem suradnje s nastavnicima, , Hrvatska udruga kristalografa i PLIVA žele naglasiti važnost kontinuiranog obrazovanja i stalnog usavršavanja kao pravog koraka na putu prema stvaranju hrvatskog društva znanja i znanosti.
Natjecanje se provodi u tri kategorije. U prvoj kategoriji – Rast kristala u kristalu – potrebno je napraviti kristalizaciju pri čemu se prilagođavanjem kristalizacijskih uvjeta i promjenom sastava otopina postiže da se u jednom kristalu nalazi više tvari. Druga je kategorija – Rast kristala organske tvari, dok je treća – Kristalni rast anorganske soli – u kojima je potrebno napraviti što veće i pravilnije kristale. Svi sudionici dobit će priliku timskim radom osvojiti jednu od 36 nagrada.
Prijave za natjecanje vrše se od 8. rujna 2014. do 26. rujna 2014. ispunjavanjem obrasca za prijavu i slanjem istoga putem e-maila na adresu kristalnirast@pliva.com ili poštom na PLIVA HRVATSKA d.o.o., Odjel za komunikacije, Prilaz baruna Filipovića 25, 10000 Zagreb.
Detaljne informacije o natjecanju, kao i obrazac za prijavu možete preuzeti pri dnu stranice, a informacije o tijeku natjecanja pratite na službenoj Facebook stranici, ‘Ljepota kristalnih ploha‘.
Za sve dodatne upite i informacije obratite se na e-mail adresu natjecanja, kristalnirast@pliva.com.

PDF letak mozete pogledati ili skinuti ovdje.

Objavu za medije možete pogledati ili skinuti ovdje.