U petak, 27. rujna 2024. napustila nas je dr. sc. Biserka Kojić-Prodić, zaslužna znanstvenica IRB-a i utemeljiteljica Hrvatske udruge kristalografa. Biserka je bila jedna od najvećih hrvatskih znanstvenica svih vremena. Na stotine znanstvenih radova, desetine međunarodnih projekata, brojno znanstveno potomstvo, najvažnije državne i međunarodne nagrade o tome će vječno svjedočiti. Biserka je do posljednjeg dana bila angažirana, radila je, čitala i učila bez predaha. Brinula se neumorno o svom Laboratoriju za kemijsku i biološkiu kristalografiju, i o svojim bivšim doktorandima, kao i o projektima Hrvatske udruge kristalografa. Bila je neumoljivo i potpuno posvećena svim svojim ljubavima – obitelji, kristalografiji i pravdi. Bila je odmjerena, pristojna, pametna, pravedna, brižna i topla osoba. Bila je nesalomljiva kad je branila svoje principe. Pamtit ćemo je ovako, kao na ovoj slici, s toplim pogledom i skrivenim osmijehom.

Neka počiva mirno.